Analytische vaardigheden: Vragen tijdens een sollicitatie

Analytische vaardigheden: Vragen tijdens een sollicitatie. Probleemoplossende vaardigheden en analytische vaardigheden zijn een vereiste voor alle mensen op de werkplek. Maar er zijn veel misvattingen over wat de werkelijke mogelijkheden van analyse zijn en de wijze waarop de interviewer de mate weet waarin het vermogen die je hebt leren kennen. Je hoeft een doctoraat in natuurkunde te hebben om goede analytische vaardigheden te hebben. In feite hebt u misschien geen niet veel diploma’s in het onderwijs nog je kan nog steeds erg analytisch zijn. Je moet niet pessimistisch zijn over de omvang van uw analytische middelen. Dus wat zal interviewer echt proberen te achterhalen?
 

Misschien heeft u misschien een bachelor’s diploma in wiskunde, maar je moet nog steeds in staat zijn om theorie toe te passen praktijk. In een sollicitatiegesprek moet u op een aantal antwoorden voorbereid zijn op een situatie waarin je een probleem hebt die opgelost moeten worden. Enkele voorbeelden zijn:

Hoe ga je om met opdrachtgevers, klanten of medewerkers?
Hoe ga je om met problemen tijdens de productie?
Hoe ga je om met medewerkers die er niet zijn?
Heb je wel eens een taak gekregen die onmogelijk lijkt en hoe ga je benaderen?

Dit zijn allemaal problemen die een analyse nodig heeft om een oplossing te vinden en relevant zijn in een sollicitatiegesprek. Als u tijdens een sollicitatie een vraag gesteld krijgt die vreemd lijkt, bijvoorbeeld als u plotseling wordt gevraagd negentien te vermenigvuldigen met negentien, wees dan niet zo zenuwachtig. Dit is een kwestie van de reactie. Interviewers zijn meer bezig met de antwoorden en hoe je komt tot het antwoord. Met dit soort interview vragen kijken ze naar je denkproces en je analytische vaardigheden. En wees voorbereid op vragen als je met de volgende voorbeelden wordt geconfronteerd:

Vertel me over een taak die uw analytische vermogen heeft getest?
Vertel me eens over een lastige situatie waarvoor u een heel eenvoudige oplossing wist?
Kun je me vertellen over een moment dat je ontdekt dat er een meer efficiƫnte manier om een taak uit te voeren werk?
Ben je ooit in een echt dilemma op het werk? Wat heb je gedaan om er uit te komen?
Vertel me eens over een opdracht waaraan u heeft gewerkt, waarin je een grote hoeveelheid gegevens moest vergaren, en vervolgens te analyseren?
Kunt u mij vertellen over een situatie waar uw analyse van een probleem gedoomd was om te mislukken? Wat zou u anders hebben gedaan?

Scroll naar boven