Creatief oplossen van problemen

In het leven zult u altijd tegen problemen oplopen in allerlei gebieden zoals het zakelijk leven, tijdens de studie of in de familie sfeer. Mensen voelen zich soms gefrustreerd wanneer zij zichzelf tegenkomen. Deze kunnen echter ‘opgelost’ worden door het gebruik van creatief oplossen van problemen. Deze methode is een oplossing van problemen op een innovatieve manier. Het helpt mensen om hun probleem onder ogen zien met baanbrekende ideeën en vervolgens actie te ondernemen met behulp van deze ideeën. Creatief probleemoplossende technieken zullen u helpen om het vermogen te verbeteren om te denken en om je probleem onder ogen zien op nieuwe manieren. Er zijn een aantal technieken die je moet weten.
 

  1. De eerste is bullet proofing. Deze techniek wordt gebruikt om te kijken naar wat er mis zou kunnen gaan met uw plannen. Het kan een combinatie zijn van negatieve brainstorming en potentiële probleem analyses. Deze techniek is goed om problemen te identificeren voordat u de andere technieken begint. Om deze techniek te gebruiken, moet u een tabel maken en hoe het evenement je gaat plannen zal gaan verlopen. Schrijf alles probleem die voor zouden kunnen komen op en wat de gevolgen daar voor uw plan zouden kunnen zijn.
  2. De tweede techniek brainstormen. Deze techniek is zeer geschikt voor studenten. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voor brainstorm ideeën en oplossingen voor uw problemen. Het belangrijkste is het vermogen om niet kritiek te leveren. Het is om uitgesteld oordeel te krijgen. Expressie van gedachten moet de vrije loop krijgen. Alles wat in je gedachte komt moet uitgesproken en geaccepteerd worden zoals willekeurige ideeën, vrije associaties, saai, interessant, taboe, grappige beelden, alle relevante maar ook irrelevante enzovoorts. Het is beter om na te denken over de veel verschillende dingen, de meer ideeën die u opneemt, hoe meer kans je op succes krijgt. Het laatste wat je nodig hebt om ideeën te brainstormen is het onderbouwen van anderen ideeën en geef uw eigen ideeën.
  3. De derde techniek van het oplossen van problemen is voordelen, beperkingen en unieke kwaliteiten. De van toepassing constructieve evaluatie voor het maken interessante gedachten. Om deze techniek te gebruiken, kies eerst het idee dat u wilt gebruiken, denken na over alle voordelen, dan brainstormen over alle beperkingen (fouten en zwaktes) en als laatste ontdekken wat de kwaliteiten van dit idee zijn. Denk na over wat de specialiteiten zijn van dit idee of de mogelijkheden.
  4. De vierde techniek heet alternatief scenario. Deze techniek is om te overwegen voor kwalitatief verschillende beschrijvingen van de toekomst. Om deze techniek te gebruiken zult ten eerste een beslissing moeten kiezen die gemaakt zal moeten worden. Daarna zult u de omgevingskenmerken moeten identificeren die de beslissing beïnvloed. Maak vervolgens vier scenario’s. Na deze scenario’s probeer de zakelijke kansen in elk scenario te herkennen en kijkt naar de verbanden en synergieën van de mogelijkheden. Het helpt u een realistische strategie uit te werken voor investeringen.
  5. De vijfde creatieve probleemoplossende techniek is 5Ws en H. Deze techniek moet bekent zijn voor iedereen en zult het al op school geleerd hebben. De woorden die? waarom? wat? waar? wanneer? en hoe? is een checklist die een sterke verbeelding geeft. Deze woorden worden vaak gebruik gemaakt om nieuws te schrijven. Dat is de reden waarom deze techniek wordt vaak gebruikt door journalisten.

Kijk ook naar de algemene term van analytisch vermogen.

Scroll naar boven