Problemen oplossen: Technieken in het bedrijf

In een bedrijf kunnen zich problemen voordoen in elk aspect. Daarom is het noodzakelijk dat alle ondernemers om opties te hebben van probleemoplossende technieken. Elk probleem die er in het bedrijfsleven voorkomt vereist een bepaalde strategie en vermogen om het probleem uit te werken. Ik zal een paar ’tools’ delen die kunnen helpen bij het oplossen moeilijke problemen die u zou kunnen meemaken in uw bedrijf. Door het toepassen van deze tools zal er meer klaar voor zijn in de omgang met een probleem dat er zeer complex uit ziet in veel verschillende omstandigheden. Ik hoop dat deze technieken baat zullen hebben bij uw bedrijf in de toekomst.
Met de eerste techniek wil ik u laten kennismaken met inductieve redenering. Deze techniek nodigt probleemoplossers uit om nuttige veralgemening van de hele omgeving te maken op basis van een aantal van hun opmerkingen. Het is belangrijk om de werkelijkheid te modelleren om ze effectief te gebruiken. In deze techniek kan een verkeerde conclusie optreden bij de opmerkingen die niet afkomstig zijn van representatief voorbeeld. Echter, als de probleemoplossers het op een juiste manier gebruiken zal de techniek ongelooflijke resultaten geven. Met andere woorden, de techniek geeft je inzicht in de resultaten, situaties, initiatieven en waarnemingen en combineren hiervan om een verenigde conclusie te trekken. Als voorbeeld: professionele zakenmensen kunnen gebruik maken van hun ervaring om de huidige omstandigheden af te ronden om de problemen uit te werken op basis van wat ze eerder hebben meegemaakt in bijna dezelfde omstandigheden.

De tweede techniek is om een logische misvatting te voorkomen. Een misvatting verwijst naar de argumenten van een valse redenering. Het weten van het bestaan van deze redenering is belangrijk voor elke ondernemer die de mogelijkheid heeft geldige argumenten te onderscheiden van valse. Veel mensen verwachten dat je alles geloofd zonder dat ze daar bewijs voor hoeven te leveren. Vanwege deze reden moet je meer bewust zijn om te beslissen of het argument logisch klinkt of niet. Op deze manier kun je voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een onlogische redenering.

De derde techniek is de middel-eind analyse. Deze techniek is zeer eenvoudig toe te passen. Het kan u helpen om de stappen die nuttig zijn voor u om in de praktijk om uw doel te bereiken of om een probleem op te lossen. De eerste stap is om te definiƫren wat het probleem in uw bedrijf is. Dit is erg nodig om te zorgen dat u werkelijk het probleem aanpakt en niet alleen de symptomen. Bijvoorbeeld, soms denk je dat de afnemende prestaties in uw bedrijf het gevolg is van de arbeiders. Als u dieper kijkt is het echte probleem eigenlijk veroorzaakt door minder training of overbelasting op het werk. Daarna wordt u uitgenodigd om een aantal alternatieven als oplossing van uw probleem te genereren. Na evaluatie van alle alternatieven kiest u diegene die het meest van toepassing is. Tot slot past u de oplossing toe.

Scroll naar boven